Zemplén Kalandpark - Sátoraljaújhely

Kategória: TURIZMUS ÉS VENDÉGLÁTÁS
Cím/hely: Sátoraljaújhely
Weboldal: www.zemplenkalandpark.hu

A Zemplén Kalandpark az ország egyik legnagyobb komplex létesítménye, mely a szabadidő aktív eltöltésére, mozgásra, extrém élmények gyűjtésére, aktív pihenésre várja kedves vendégeit.

Első élményeleme a libegő volt 2001-ben, mely Magyarország leghosszabb ülőszékes kötélpályája. A pálya hossza 1332 m, 250-480 m tengerszint feletti magasságban, és közel 200 utast tud szállítani egy időben.

2009-ben újabb élményelemekkel került bővítésre: 

1. Bobpályával: mely 2275m hosszúságú, egy abszolút biztonságos 4 csövön rögzített bob kocsikkal történik a lecsúszás. Minden utas önállóan irányítja a bobot, amely 37km/órás sebességnél automatikusan lefékeződik, ezzel is garantálva a csúszás biztonságát. Felejthetetlen élményt nyújt.

2. Kalandtúra pályák: 4 db különböző nehézségi fokozatú kalandtúra pálya várja az idelátogató gyermekeket és a kalandvágyó felnőtteket egyaránt. A pálya végén 100 m hosszú lecsúszó kötélpálya valamint egy 4 dimenziós mászófal teszi emlékezetsebbé a túrát. 3 db 60 m-es hófánk pálya pörgéssel, forgással nyújt nagy élményt úgy gyerekeknek, mint a felnőttek részére. A feljutást a pályákhoz mozgójárda biztosítja.

3. Sípályák: itt üzemel az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípálya, mely lehetőséget biztosít a 4 évszakos síelésre. Jelenleg 11 hóágyú áll rendelkezésre a gyermek és a felnőtt pályákat behavazásához. Kiegészítő szolgáltatás a sí- és snowboardkölcsönzés valamint a síiskola.

2011-ben került átadásra a hóágyúkat kiszolgálót 14000 m3-es víztározó. Szintén 2011-ben nyitotta meg kapuit a libegő induló állomásával szemben található jelenleg 1500 m2-es korcsolyapálya, mely az évszaknak megfelelő gör- és jégkorcsolyázásra is alkalmas. A korcsolyapálya mellett melegedő, büfé és korcsolya kölcsönző várja a kedves vendégeket.

Igény szerint jégkorcsolya élezésére, valamint a pálya bérlésére is lehetőség van, melyet a jégkorongozó csapatok előszeretettel vesznek igénybe. 

2014-ben került átadásra az átcsúszó kötélpálya mely a Szár-hegy és a Magas-hegyi kilátó között, 1036 m hosszúságban, 152 m magasságban, 80km/órás sebességgel nyújt extrém élményt az igénybevevők részére. A fejlődés tovább folytatódott 2015-ben is. Akkor került átadásra a szintén a Szár-hegy és a Magas-hegy között közlekedő zártkabinos kötélpálya. Itt 2 üvegpanorámás kabinban 12 fő utazhat egyszerre. A kilátás fergeteges, az élmény pótolhatatlan. 

2015 májusában került átadásra a Kalandpark egyik legújabb attrakciója, a Mászófal Központ, melyben Közép-Európa egyik legmagasabb fala található belül 18, kívül 21-m- es. Összesen 400 m2-en és 2000 T-Rock fogással várja az extrém élményre vágyókat. Az utak nehézségének kialakításánál fő szempont volt, hogy a gyerekek, a kezdők és a profik is találjanak megfelelő falfelületet. Ennek köszönhetően teljesen kezdőtől, a kb. IV mínusztól a kevésbé gyakorlott mászók számára nagyon nehéznek számító X mínuszig a skála minden részéről kimászhatunk utakat, összesen legalább 25-30-at, köztük negatívakat is és innentől kezdve már csak a kreativitás szab határt a kombinációk végtelenségének. A köteles mászás mellett a boulder is helyet kapott. Biztosítás nélküli nehézségi mászás alacsony magasságokban. 3-4 méteres magasságig szabadon mászva egy kitalált mozdulatokból álló feladat megmászása.  

A vendégek minél nagyobb igényű kielégítése céljából a Mászófal Központ falain belül kialakításra került egy Turistaszálló, melynek megnyitásával a távolabbról ide látogatók nyugodtan eltölthetnek itt akár több napot is. A szálláshelyen összesen 60 férőhely van.   Az ide látogató vendégek a látványelemekről, teljes körű felvilágosítást, tájékoztatást kapnak a két folyamatosan működő, nagyméretű multimédiás eszközökön valamint a munkatársakon keresztül. A vendégek nagyon jól érzik magukat a Kalandpark területén, maximálisan jó hírét keltik és a tapasztalatok szerint többször is visszatérnek ide.

75_0_t 75_1_t 75_2_t 75_3_t
75_4_t 75_5_t 75_6_t
 


Források:
www.zemplenkalandpark.hu
https://www.facebook.com/Zemplén-Kalandpark-Sátoraljaújhely-321442079486/
http://www.boon.hu/atcsuszo-palya-es-kabinos-felvono-a-zemplen- kalandparkban/2783358
https://www.youtube.com/user/zemplenkalandpark/videos